pixel

Kiezen voor One.com? Toch maar beter niet!

Lees hieronder 5 redenen waarom zeker niet.

 Webhosting klinkt bij de beginnende ondernemer nog niet bekend in de oren. Daar maakt One.com dan ook gretig gebruik van. Zij bieden namelijk webhosting -een noodzaak voor een optimale website – goedkoop aan. Goedkoop trekt vaak aan, maar is het daarom ook echt beter?

Wat is hosting?

Hosting kan je het best vergelijken met een stuk grond dat je huurt om je huis op te bouwen. Zo gebeurt dat eigenlijk ook online. One.com is dan zogezegd de verhuurder van een online ruimte om je website in te bouwen.

Uiteraard gaat het allemaal niet zo vanzelfsprekend. Beveiliging, domeinnaam, FTP verbinding en database zijn allemaal moeilijke termen die eraan te pas komen. Maar daar bestaan wel degelijk professionels voor die een oplossing bieden.

Waarom kies je best niet voor One.com in 2020?

Volgens de website van One.com voorzien zij al 1,5 miljoen mensen van een online plekje in hun server. Of met andere woorden: hosten zij al 1,5 miljoen websites. Dat is al heel wat, maar geven zij ook echt de juiste zaken mee aan hun klanten?

Dat een enorm aantal beginnende ondernemers nog een leek zijn in het bouwen van een website, liegen we zeker niet om. Marketinggewijs moet je nochtans met heel veel rekening houden om je website echt in de spotlight te zetten.

Een professionele, aantrekkelijke en vooral werkende website is echt een must om nieuwe leads door te krijgen en hen te overtuigen van jouw potentieel als bedrijf. Of gewoonweg om extra informatie door te geven aan anderen,… Daarom is het net belangrijk om de juiste professionele partij te vinden die jouw website ready to read maakt.

1) Gericht op starters

One.com richt zich vooral op starters die snel hun website online willen plaatsen. Zeer handig omdat One.com een volledig pakket aanbiedt tegen een lage prijs van € 1.99/maand. Met de One.com website builder kan een starter heel gemakkelijk, en bovendien ook snel een eigen website in elkaar flansen. Iets waar elke beginnende ondernemer van droomt, toch?

Maar al snel loop je tegen verschillende moeilijkheden aan. Zeker als je echt wijzigingen wilt aanbrengen op je website. Wil je WordPress installeren op je account? Dan moet je sowieso al een duurder pakket aankopen. Helaas moet je ook voor een eigen kwalitatief thema een upgrade uitvoeren. Het verkoopt allemaal wel mooi, maar op het einde van de rit kom je dus duurder uit dan gedacht. Althans, als je een degelijke website online wilt.

Website builder van One.com geeft je maar weinig opties, en de kwaliteit is helaas ook maar magertjes. Maar daarover lees je meer in onze artikels.

2) Ondermaatse support van One.com

One.com pakt op hun website uit met een 24/7 support. Maar helaas bieden ze helemaal geen telefonische ondersteuning. Tijdens de kantooruren kan je chatten met een Nederlandse supportmedewerker, buiten de kantooruren daarentegen kom je bij een Engelse medewerker terecht.

How can I help you? Call me maybe?

Voor technische zaken zoals webhosting is telefonische ondersteuning echt cruciaal. Simpelweg even bellen om alles te overlopen en meteen de nodige zaken te doen: dat bespaart toch tijd voor iedereen?

3) Geen uptime garantie

Aangezien het heel belangrijk is dat een website werkt, is het ook belangrijk dat jouw website een uptime garantie heeft.

Maar wat bedoelen we daar nu juist mee?

Uptime betekent eigenlijk de tijd dat een website online staat per jaar. Dat drukken we dan ook meteen uit in percentages. Een uptime van 99.999 % betekent dat je website 5.26 minuten per jaar niet bereikbaar zal zijn (= downtime).

One.com geeft geen enkele garantie over de uptime van je website. In het slechtste geval kan een website dus een volledig jaar offline zijn. Als jouw website offline is, hoe kan jij klanten dan overtuigen van jouw producten? Juist, niet. Dus sluit nu maar die One.com website.

One.com bezorgt je Google nachtmerries

Bij Google scoor je alvast niet met een One.com website, want Google houdt helemaal niet van inconsistente websites. Jouw website zal dus een heel stuk minder snel gevonden worden in Google. En, daar wint niemand bij.

Daarenboven is de server van One.com ook veel trager dan andere. Wie wacht er nu langer dan een minuut op een website om volledig te openen? Niemand toch? Ook Google wacht niet graag, net daarom is Google geen fan van One.com.

Hoe trager je website, hoe lager je ranking in Google. En, laat dat nu net even het geval zijn als je je aansluit bij One.com.

4) Niet transparant in de communicatie

Verleiden of misleiden? Welk woord gebruiken we als One.com 24/7 support aanbiedt, en tevens ook nog eens een verbazingwekkend laag tarief aanbiedt? Voor beginnende ondernemers is dat een serieuze domper als dit geen harde waarheid blijkt te zijn.

Zelfs abonnementen opzeggen bij One.com is een ware hel. Uit verschillende reviews – en ook uit eigen ervaring – blijkt dat dat allesbehalve van een leien dakje loopt. Het is toch normaal dat je zo snel mogelijk van een slecht werkende website af wil. Maar dat je dan ook nog eens moet betalen om je abonnement op te zeggen? Het zou toch anders moeten hoor!

5) One.com website builder bezorgt je kopzorgen

De populariteit van website builders is enorm toegenomen. Zeker omdat het geen technische achtergrond vereist. Zo is het als starter gemakkelijk om snel aan de slag te kunnen met een website, en af te werken naar eigen smaak.

Maar helaas zijn er bij One.com ook een heleboel nadelen aan verbonden. Naast de slechte serverkwaliteit, biedt One.com weinig mogelijkheden tot optimalisatie voor zoekmachines. Of hoe het in de volksmond onder marketeers klinkt: SEO.

Nochtans is SEO een heel belangrijk onderdeel tijdens de opbouw van een website. Hierdoor breng je net meer bezoekers naar je website. Het is de sterkte van de website vervolgens die de bezoekers dan moet omzetten naar leads, die in de eindfase dan een eigenlijke klant worden.

Een One.com website is niet volledig responsief

De verschillende mogelijkheden om een website te bekijken zijn de laatste jaren ook gestegen: via gsm, tablet, smartwatch of computer. Met die evolutie moet een website ook meegaan. Zowel op grote als kleine schermen moet een website zich kunnen aanpassen en professioneel ogen.

Iets waar de One.com website builder helaas niet 100 % in slaagt. Hierdoor loop je dan ook echt wel een aantal klanten mis. Wie gelooft er nu in de producten van een bedrijf als zijn website niet volledig opent op een gsm?

Wist je trouwens dat Google zijn algoritme volledig heeft omgegooid om zich zo meer te focussen op responsieve websites? Wanneer je website niet goed werkt op mobiele toestellen zal die heel snel dalen in de zoekresultaten.

Wil je graag gevonden worden op Google? Dan moet je echt eens nadenken om je website te optimaliseren voor elk mobiel toestel. Hou Google te vriend, want zo heb je al een stapje voor op anderen.

Klanten geven heel gemakkelijk even een woord in op Google, en zo kunnen ze perfect naar jouw website geleid worden. Zoek gerust zelf even online op SEO. Je vindt zeker nuttige tips om bij jouw website toe te passen. Maar niet alles gaat vanzelf, dus denk zeker twee keer na waar je jouw website laat bouwen.

Pas op voor de extra kosten van One.com

Snel, goedkoop en gemakkelijk een website online? Bij One.com dus. Maar er zijn echt wel een paar addertjes onder het gras die uiteindelijk boven water komen. De kwaliteit bijvoorbeeld is zeker niet optimaal, en je verdwijnt hoe dan ook naar onderen in de zoekresultaten op Google. Wie wil dat nu? Wil je trouwens een website die langer is dan 5 pagina’s? Dan moet je helaas ook bijbetalen. Hou je dus maar al vast voor de andere extra’s.

Is One.com betrouwbaar?

Onderstaande review klinkt alvast niet 100 % betrouwbaar. Volgens de officiële website bestaat One.com pas sinds 2002, hoe kan de klant dan haar website sinds 2000 al gebruiken? Iemand in de war?

Er zijn online ook heel wat verschillende ratings terug te vinden. Op de trustpilot scoort One.com een mooie 4/5 , maar verderop komen we heel wat mindere scores tegen.

Kiezen voor One.com of niet?

Wil je een kwalitatieve website die helpt om je business uit te bouwen ? Kies dan zeker niet voor een bedrijf zoals One.com.

Er zijn een heleboel andere hostingpartners op de markt die wel kwalitatieve diensten aanbieden, waaronder ook wij. Wij streven graag mee naar jouw online succes. Dit mede door alles op maat van de klant te voorzien. Zijn wij de goedkoopste op de markt? Daar kunnen wij nu volmondig neen op antwoorden, maar daar doen wij het ook niet voor. Wij profileren ons als kwalitatief, met het oog op de zoektocht naar nieuwe klanten voor jou.

Daar draait het tenslotte toch om?

Graag even samenzitten om te kijken waar wij jou kunnen helpen?

Contacteer ons op info@necess.be of via het contactformulier

KLAAR OM JE ONDERNEMING EEN DIGITALE BOOST TE GEVEN?

Contact

0476 24 71 35
vansteenacker.axl@necess.be
Torenstraat 59
2243 Pulle

flag