pixel

Het belang van https

https staat voor hyper text transfer protocol secure. In tegenstelling tot zijn voorganger http werd er dus een s toegevoegd die de veiligheid van een webpagina kan garanderen. Het wordt gebruikt voor veilige communicatie over het internet. Als je dus een formuliertje invult op een site zal het resultaat geëncrypteerd worden en zo kunnen hackers niet zomaar je gegevens stelen. Best belangrijk dus!

Het belang van https

Https is een best belangrijk onderdeel van je website. Zeker nu Google websites meld als onveilig indien je website niet veilig is. Gelukkig kunnen we doormiddel van SSL certificaten onze website gaan beveiligen en die felbegeerde s binnenhalen. Zo kunnen we onze bezoekers een veilig bezoek aan onze website garanderen.

 

Waarom moet ook jij https gebruiken?

Wel als iemand vanop een veilige website naar jouw website komt zal de bezoeker eerst een heel eng en afschrikkend . Hieronder zie je hoe dat er juist uitziet.

waarschuwing scherm dat zegt dat website niet veilig is

Klinkt eng, toch?

Stel je voor dat iemand die jouw website wilt bezoeken eerst voorbij dit scherm moet. Je kan inderdaad gewoon doorgaan naar de website maar hoe je dat doet vind je niet onmiddelijk terug. Het is dus af te raden je gebruiker langs deze pagina te sturen. En je kan dit simpelweg doen door een SSL certificaat toe te voegen aan je site.

Een veilige https website
Onveilige website

Wat is een veilige website?

Op een veilige website kan je in de zoekbalk steeds een gesloten slotje terugvinden. Dit geeft aan dat de site versleuteld is en je gegevens veilig verzonden worden over het internet.

Indien je website niet veilig is zal er in de zoekbalk verschijnen dat je website niet veilig is en zo eventuele bezoekers afschrikken. 


Wist je dat

Het bij wet verplicht is een veilige website te hebben als je een contactformulier gebruikt op je website? Sinds de nieuwe GDPR wetgeving geldt moet je dus je website beveiligen als je gebruik wilt maken van een contactformulier.

Zo kan ook jij jouw website beveiligen.

Op het belang van een veilige website hoeven we ondertussen niet meer te hameren denken we. Het is een evidentie en Google straft websites die het nog niet implementeren af in hun zoekresultaten.

Bekijk het dus zeker ook als een kans om hoger te scoren in Google. 2 vliegen in 1 klap!

Je website beveiligen doe je dus met een SSL certificaat, via je hosting provider kan je waarschijnlijk zo’n certificaat te pakken krijgen en koppelen aan je website. Vroeger was de prijs van een SSL certificaat tegen de hoge kant maar tegenwoordig kan je ze vaak gratis verkrijgen.

Je website beveiligen en beter scoren in Google met een SSL certificaat

Heb je hier graag wat hulp bij?

Klinken SSL certificaten, encryptie en https toch maar ver van je bed? Dan helpen we je graag met het beveiligen van jouw website. Zo verlies jij geen klanten meer door een niet beveiligde website.

Wist je datje: Bij necess vinden we een veilige website super belangrijk. Daarom bieden ook wij steeds een gratis SSL certificaat aan bij je webhosting.

Hoe toch doorgaan naar een “onveilige” website

Indien je toch wil doorgaan naar een onveilige website kan je onderaan op “Advanced” klikken. Via de onderste link kan je toch nog verder gaan naar de onveilige link.

Weet wel dat dit niet zonder gevaar is en je dit steeds op eigen risico onderneemt. Gegevens die je invult op een onveilige website zijn vaak gevoelig voor hackers.

Toch doorgaan naar een onveilige website

KLAAR OM JE ONDERNEMING EEN DIGITALE BOOST TE GEVEN?

Contact

0476 24 71 35
vansteenacker.axl@necess.be
Delphine Adriaensstraat 13
2275 Lille